Poljake zanima tvornica za preradu PET-ambalaže BBS

Bez autora
Jun 21 2012

Predstavnici poljskog investitora Multico Holdinga posjetili su Novi Marof, gdje su u Podrutama razgledali tvornicu za preradu PET-ambalaže BBS. Tvornica kojoj je nekada na čelu bila Barbara Bešenić u stečaju je gotovo dvije godine, a njezin najveći vjerovnik je država, odnosno ministarstva gospodarstva i financija koja zajedno potražuju gotovo 40 milijuna kuna. Većina vjerovnika posrnule tvrtke podržava nastavak proizvodnje. Poljski investitor u Varšavi ima tvornicu koja iz plastike proizvodi gorivo. Važno im je da imaju zaokruženi proces i da nema plinova koji bi mogli zagađivati okoliš. Nakon nas, otišli su na razgovor u Ministarstvo gospodarstva, pa ako će ih i dalje zanimati ulaganje u BBS, otići će SE u Poljsku pogledati ta njihova tvornica.

Poljake zanima tvornica za preradu PET-ambalaže BBSPredstavnici poljskog investitora Multico Holdinga posjetili su Novi Marof, gdje su u Podrutama razgledali tvornicu za preradu PET-ambalaže BBS.

Tvornica kojoj je nekada na čelu bila Barbara Bešenić u stečaju je gotovo dvije godine, a njezin najveći vjerovnik je država, odnosno ministarstva gospodarstva i financija koja zajedno potražuju gotovo 40 milijuna kuna. Većina vjerovnika posrnule tvrtke podržava nastavak proizvodnje.

– Poljski investitor u Varšavi ima tvornicu koja iz plastike proizvodi gorivo. Važno im je da imaju zaokruženi proces i da nema plinova koji bi mogli zagađivati okoliš. Nakon nas, otišli su na razgovor u Ministarstvo gospodarstva, pa ako će ih i dalje zanimati ulaganje u BBS, otići ćemo u Poljsku pogledati tu njihovu tvornicu – doznajemo od novomarofskog gradonačelnika Darka Hrenića.

Holding Multico, na čijem je čelu Zbigniew Jakubas, sastoji se od 12 tvrtki čiji je prihod u 2011. godini premašio milijardu eura. Jakubas je inače u ožujku ove godine najavio i da će u hidroenergetski sektor Republike Srpske uložiti 100 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik